Projecte esportiu (2012 – 2019)

Projecte esportiu (2012 – 2019)

equips temporada 2012 2013 2 20121014 2099323743

Inici Projecte: Temporada 2012 – 2013

 

1. Introducció

equips temporada 2012 2013 2 20121014 2099323743El Club Bàsquet Balaguer ha anat canviant la filosofia de joc i la metodologia de treball amb el pas del temps. Des de la Junta Directiva actual volem fer un pas més i defensar i inculcar a les persones vinculades a l’entitat la nostra filosofia de club, volem que aquesta filosofia perduri en el temps. Per aquest motiu estem creant un nou projecte de club, creiem que la meta del projecte no és el més important, la forma com és fa el viatge és el que li dóna sentit.

 

Aquest projecte neix de la il·lusió, l’experiència i la ferma creença que podem millorar la qualitat del bàsquet a Balaguer, donant valor als joves del club amb una oferta no només esportiva sinó també formativa i social que abasta des de l’escola fins a sènior (masculí i femení).

 

Amb aquest projecte pretenem promoure la participació activa de tots els integrants del club en les activitats que es realitzin, per aquest motiu el club respondrà de l’obligació social que suposa ser un exemple i referència per a molts joves i durà a terme programes solidaris en col·laboració amb altres entitats i associacions de caire social, esportiu i cultural.

Volem ser un club al dia, aplicant les noves tecnologies i seguint les noves tendències en totes les seves àrees, especialment la de comunicació, actualitzant la pàgina web, fent ús de les xarxes socials i procurant tenir més presència als mitjans de premsa escrita i digital.

Des d’aquest nou projecte considerem que l’objectiu principal del Club Bàsquet Balaguer és promoure i fomentar bàsquet de qualitat i de base. Per promocionar el bàsquet de base farem arribar el nostre esport a tots els nens i nenes que ho desitgin amb activitats a les escoles del nostre municipi i facilitar-los la introducció en aquest esport.

 

Des del club creiem en la igualtat d’oportunitats, sense discriminar en el tractament per raó de naixement, raça, sexe, religió, opinió o qualsevol altra condició o circumstància personal o social.

 

Des d’aquest projecte també proposem l’organització i celebració d’activitats i esdeveniments per a la comunitat, torneigs en què ens visitin clubs pròxims i equips professionals, així com la promoció del bàsquet i de la participació oberta de tota la comunitat amb torneigs 3×3, 24 hores de bàsquet, clínics de formació d’entrenadors, etc.

 

Finalment, el nostre projecte esportiu té com a objectiu que el Club Bàsquet Balaguer, responent a tot el potencial i possibilitats que creiem que té i com a resultat de tota la tasca que ens hem proposat, creixi i es converteixi en un club de referència de la província de Lleida. Sempre fidels als nostres principis.

 

 

 

2. Filosofia de club i valors

Entenem el terme filosofia de club com a forma d’actuar i donar-nos a entendre i de transmetre, per la qual cosa hem creat unes línies bàsiques per seguir-les i aconseguir un estil propi i durador.

L’esport és un bé social que està implantat en la nostra societat, és per això que hem d’aprofitar-lo i ser un club amb les portes obertes per a tot aquell que vulgui practicar el bàsquet i garantir-li que aquí trobarà un seguit de valors.

Els valors que proposem com a club i que creiem que hem de tenir en compte en tot moment implícitament són els següents:

 

 

1. ESFORÇ

 

2. COMPROMÍS

3. DISCIPLINA

4. RESPECTE

5. SUPERACIÓ

6. TREBALL EN EQUIP

7. ESPORTIVITAT

8. IL·LUSIÓ

9. IGUALTAT DE GÈNERE

10. COHESIÓ SOCIAL

 

En base a aquests valors volem ser un club amb el qual la gent s’identifiqui i buscarem la participació activa de tots els seus membres i simpatitzants en tots els seus àmbits.

 

 

3. LÍNIA DE CLUB

La nostra forma de treballar definirà una manera d’entendre el bàsquet. És important que TOTS els equips del club (des de l’escola fins als equips sènior referents) tinguin una sèrie de conceptes bàsics de joc que ens permetin ser identificats en qualsevol pavelló de Catalunya. Hem volgut resumir en cinc punts els pilars que tindrà el nostre joc:

 

  • Prioritzar el joc de contraatac. El nostre joc s’ha de caracteritzar per ser un joc ràpid en tot moment, permetent que qualsevol jugador pugui iniciar un contraatac.
  • Tenir en tot moment una defensa intensa, en relació amb el joc de contraatac, una major intensitat defensiva permetrà facilitar el nostre joc d’atac.
  • Tenir màxima intensitat en tot moment, en atac i en defensa, “no hi ha descans”. Aquest és un objectiu que s’ha de prioritzar als entrenaments, ens hem de caracteritzar per la nostra alta intensitat de joc, i això és comença treballant a un ritme molt alt quan entrenem.
  • Fomentar la comunicació verbal en el joc. Per tal de defensar i atacar millor, creiem que una bona comunicació entre els jugadors durant el joc ens ajudarà a millorar a la pista, alhora que treballarem especialment en els valors de joc d’equip i de companyonia.
  • Aconseguir ser un exemple d’esportivitat dins i fora de la pista. Continuant amb els valors i el tipus de club que volem ser és bàsic que l’actitud de jugadors, entrenadors i resta de membres del club sigui exemplar en tot moment, incidint en el respecte a jugadors i entrenadors contraris, àrbitres i altres persones implicades als partits com poden ser anotadors, delegats, etc. També incidirem en l’esportivitat des de la grada.

Des de la junta directiva actual del Club Bàsquet Balaguer considerem que l’esperit de col·laboració i companyonia ha de ser entre tots els membres del club, i no només dins els equips.

Ens hem de donar suport els uns als altres, jugadors, entrenadors i resta de membres del club, creient fermament en el que es treballa i com es treballa, això ens farà créixer i progressar com a conjunt. Creiem que quan algú entra a formar part del C.B. Balaguer s’adquireix un compromís i una responsabilitat amb el conjunt que formem, per aquest motiu, serà també una premissa que tothom ajudi de forma activa, no només jugant amb el seu equip, sinó anant a ajudar a un equip de categoria superior quan se li demani a un entrenament o partit, la qual cosa ha de ser, a més, sempre motiu de satisfacció, ja que és un premi al compromís i la superació, bases dels valors del nostre club.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

five × four =