Lliga escolar de la ciutat de Balaguer i Jornades de Bàsquet escolars

Lliga escolar de la ciutat de Balaguer i Jornades de Bàsquet escolars

familiaescola

Lliga escolar Ciutat de Balaguer

familiaescolaEls esports d’equip augmenten la capacitat per prendre decisions i afavoreixen l’autoestima, també es desenvolupen estímuls propis de la concentració, visió d’equip, treball en equip i estratègies de superació personal.

Des del Club Bàsquet Balaguer volem fomentar, facilitar i promoure la iniciació en la pràctica d’aquest esport ja que creiem que:
–    Les escoles d’educació primària són el lloc més adient per fomentar la pràctica de l’esport. De fet, forma part de l’educació reglada com una assignatura genèrica.
–    Des del punt de vista d’una disciplina esportiva majoritària, com és el bàsquet, és un camp idoni per a la iniciació en la seva pràctica.

Com que en moltes escoles de Balaguer estan realitzant extraescolars de bàsquet de forma setmanal, realitzem lligues cada quinze dies o mensuals entre totes les escoles mitjançant les activitats de bàsquet per tal d’iniciar a la competició als equips de bàsquet extra-escolars.

El club organitza trobades escolars en forma de lliga d’àmbit escolar. No tenen un sistema de competició perquè la finalitat és purament lúdica i formativa. Volem incidir, en els valors, en la companyonia i l’esportivitat.

Aquesta competició, tenen un format d’un partit cada quinzena o mensual . Depenent de les escoles interessades en realitzar aquesta lliga, fem un partit mensual, poden ser varis partits simultanis a cada escola.

El calendari de partits va en funció dels dies d’entrenaments de les escoles aprofitant el mateix horari de l’activitat i les instal·lacions on es realitza la lliga són les pròpies de les escoles. La durada de la competició coincideix amb el curs escolar 2012-2013.

L’organització correspon a l’entitat C.B. Balaguer pel que fa a:
–    Realitzar el calendari de les Trobades.
–    Realitzar la petició d’instal·lacions a les escoles.
–    Facilitar els àrbitres (entrenadors del Club Bàsquet Balaguer).
–    Facilitar material si fos necessari.
–    Proporcionar assessorament i orientació tècnico-esportiva.

Les categories de la lliga van en funció dels equips inscrits i són totalment gratuïtes per totes les escoles.

Dins d’aquesta lliga, també es celebra trobades escolars, on durant un dissabte al matí es celebra els partits pertinents a les lligues a les instal·lacions del Club Bàsquet Balaguer.

La data d’inici de la lliga 2012-2013 està pendent de concretar.

Jornades de Bàsquet escolars

1trobadaescolesD’altra banda i paral·lelament al projecte de la “Lliga escolar de la ciutat de Balaguer, per a foment i promoció de la pràctica del bàsquet”, el Club Bàsquet Balaguer també organitza Jornades de bàsquet escolars. En aquestes trobades s’hi poden apuntar tots aquells nens/es que vulguin i/o poden fer de forma individual. Aquestes jornades consisteixen en fomentar l’esport del bàsquet entre els més petits i que puguin gaudir d’aquest esport. Aquestes jornades estan guiades pels entrenadors del club. Les dates de les jornades queden pendents de concretar.

 

 

Col·laboracions escoles de Balaguer
Volem agrair a les escoles locals que van participar la passada temporada a aquesta iniciativa,. la seva col·laboració durant tot el curs per dur a terme les lligues, trobades i jornades i esperem poder-ho repetir aquesta temporada, tanmateix si alguna escola té algun suggeriment per poder millorar l’organització en següents temporades, podeu enviar-nos un correu electrònic a info@cbbalaguer.com i ho tindrem en compte en següents edicions. Moltes gràcies.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

19 − nine =