Història

Història

 Presentació del Club Bàsquet Balaguer.

L’actual CLUB BÀSQUET BALAGUER és la continuació històrica d’una organització pionera en la pràctica del basquetbol a Catalunya i a l’Estat Espanyol, ja que va ser a Balaguer on el Pare Millán va introduir la pràctica d’aquest esport durant la seva estada a l’Escola Pia de Balaguer.

Des de l’abril de 1936 fins a l’actualitat, s’ha practicat el basquetbol a la ciutat de Balaguer, sent actualment el CLUB BASQUET BALAGUER l’hereu de la tradició, del desenvolupament i de la pràctica d’aquest esport.

Actualment, el club participa en competicions federades amb equips masculins i femenins en la major part de les categories de la Federació Catalana de Bàsquet, havent aconseguit tenir, com a màxima categoria en què ha competit el club durant aquests 75 anys, un equip sènior masculí en el campionat de la 1ª Divisió Nacional o Copa Catalunya de la Federació Espanyola, durant dos anys.

Així, sent un dels clubs més antics de Lleida, de Catalunya i fins i tot de l’Estat Espanyol, estem celebrant el nostre 75è aniversari durant tot el 2012.

Història del Club Bàsquet Balaguer.

El primer equip federat del que es té constància històrica va ser format l’any 1936 mitjançant la constitució d’una agrupació esportiva, aquesta va aconseguir valuosos trofeus en els campionats provincials, per donar pas a la formació del Club Atlético Recreativo (C.A.R) l’any 1955. Aquest equip va exercir la representació de Balaguer fins a l’any 1964, on es va produir un relleu amb el naixement del Club Baloncesto DACSA, des d’on s’inicia una etapa d’espectaculars èxits que van superar les més ambicioses previsions.
L’any 1971 canvia el patrocini de la firma comercial i es constitueix el CLUB BALONCESTO AGUILAS DE BALAGUER, que coincideix amb la inauguració del pavelló Poliesportiu de la ciutat de Balaguer.
El patrocini d’aquesta firma comercial va durar una dècada, en la que es van aconseguir innumerables èxits esportius tant a nivell provincial i Català.
L’any 1981 assumeix el patrocini del bàsquet a Balaguer la empresa INPACSA passant a anomenar-se CLUB BALONCESTO INPACSA, sota aquesta tutela es on el bàsquet balaguerí aconsegueix renom i consideració en totes les categories.
 
Els problemes econòmics de la empresa INPACSA van determinar l’abandó del seu patrocini, moment on el Club passa a constituir-se com CLUB BÀSQUET BALAGUER amb noves metes i projectes que encara avui estan vigents. 

Estructura del club Bàsquet Balaguer.

organigrama

Nosaltres entenem la pràctica del bàsquet com un mitjà per aconseguir beneficis tant a nivell físic com cognitiu, lúdic, social i d’equilibri emocional, a més d’una millora en l’estat general de salut, indirectament esperem també que hi hagi una millora de la qualitat de vida dels nostres jugadors/es i de les relacions entre ells.

La competició en el nostre esport és una realitat que atrau als nens i a l’esportista en general. El club defensa l’activitat competitiva com a eina educativa i, per tant, de transmissió de valors, com per exemple: l’esforç, el compromís, la disciplina, la capacitat de superació, el treball en equip, etc. Aquests valors sempre han d’estar presents en qualsevol activitat realitzada o relacionada amb el club. Com a conseqüència de tot això, hem d’entendre aquest concepte, la competició, com una part molt important en el procés de maduresa de la persona.

Tots els partits es disputen al Pavelló Polisportiu de Balaguer amb capacitat per a 1200 persones.

Volem aprofitar l’ocasió per agrair l’ajut i col·laboració que ens faciliten els patrocinadors i les institucions públiques.

Activitats del Club Bàsquet Balaguer.

L’actual Junta Directiva està impulsant un nou projecte de club. Aquest projecte neix de la il·lusió, l’experiència i la creença de millorar la qualitat del bàsquet a Balaguer, donant valors als joves del club, amb una oferta no només esportiva sinó també formativa i social que comprèn des de l’escola fins a les categories sèniors. Pretenem promoure la participació activa de tots els integrants del club en les activitats que es realitzin, per aquest motiu el club respondrà a l’obligació social que suposa ser un exemple i una referència per a molts joves i durà a terme programes solidaris en col·laboració amb altres entitats i associacions de caire social, esportiu i cultural. En aquest sentit, cal destacar la nostra col·laboració amb entitats que promouen el bàsquet com a pràctica esportiva d’integració per a persones amb discapacitat intel·lectual o del desenvolupament.

Resum activitats puntuals del Club Bàsquet Balaguer:
–    Torneigs 3×3 (oberts a totes les categories).
–    24 hores de bàsquet al mes de juny. Aquesta en serà la 45ª edició, la qual cosa la converteix en una de les més antigues de Catalunya i d’Espanya i un referent important del bàsquet lleidatà.
–    Trobades d’escoles de bàsquet.
–    Lliga escolar de la ciutat de Balaguer, per a foment i promoció de la pràctica del bàsquet.
–    Campus de Bàsquet a l’Estiu, conjuntament amb la Federació Catalana de Bàsquet.
–    Jornades de Perfeccionament per a entrenadors i jugadors del club.
–    Acolliment d’una final provincial o catalana de categories de base.
–    Col·laboració al Campionat Territorial de Bàsquet per a persones amb discapacitat intel·lectual.
–    Tecnificació a nivell de: Xerrades tècniques, jornades tècniques, cursos d’entrenador, jutges de taula i cronometradors, cursos de taules i arbitratges dedicats a jugadors de la base.
–    Sopar de final de temporada per tots els membres del club.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

seventeen − 3 =