FINAL: C.B. BALAGUER 61 – B.C.MORABANC ANDORRA 52

C.B. BALAGUER 61 – B.C.MORABANC ANDORRA 52

GRAN DISSABTE PER LES JUNIORS AL MUNICIPAL DE BALAGUER.

-En aquesta darrere jornada, l’equip júnior del C.B.Balaguer acollia la final a 4 de categoria de junior de la territorial de Lleida. 4 equips disposats a lluitar durant el matí per obtenir una plaça per la final que es disputava a la tarda; MoraBanc Andorra, Di Marco Binefar, C.B.Bellpuig i C.B.Balaguer eren els equips que configuraven l’eliminatòria.

La primera semifinal enfrontava al C.B.Bellpuig i a l’equip local; un partit on el C.B.Bellupig va plantar cara a les locals fins a la mitja part però a partir d’aleshores la distància en el marcador per part de les balaguerines es va eixamplar. El partit acabava amb un marcador clar a favor de les juniors que les permetia classificar-se per a jugar la final de la tarda. En la segona semifinal va ser el torn de l’Andorra i el Binefar, dos equips que van oferir un molt bon final de partit amb un marcador que es va definir en els instants finals a favor de l’equip andorrà amb un marcador de 55-56.

La final de la tarda, doncs es disputaria entre el B.C.MORABANC ANDORRA i el C.B.Balaguer; dos equips molt coneguts que ja s’havien enfrontat força vegades durant la temporada.

L’ambient era espectacular. Un poliesportiu molt ple amb una gran afició disposada a animar i passar una bona tarda de bàsquet. Pel que fa als dos equips, moltes ganes d’aconseguir el títol, gaudir de l’experiència i esportivitat en tot moment.

Ambdós equips començaven el partit oferint una imatge molt seriosa i convincent. L’equip balaguerí, es trobava molt còmode en atac però amb certs desajustos en la defensa que feien que defensivament estiguessin incòmodes. Un primer quart molt igualat va culminar amb un marcador de 20-19 a favor de les locals.

Pel que fa el segon quart, tant un equip com altre van pujar l’ intensitat defensiva; fet que va impedir que s’anotessin tants punts com en el primer quart. Les balaguerines, tot i així, oferien un molt bon treball i joc d’equip que les feia estar còmodes a dins la pista. Igualtat màxima per marxar al descans amb un 30-30 al marcador i tot per decidir.

Conscients de la necessitat de fer una bona sortida i començar a aferrar-se al partit, les balaguerines van aconseguir un parcial de 9-4 a favor en els 5 primers minuts del tercer quart. Molta intensitat defensiva que permetia al júnior del C.B.Balaguer recuperar pilotes i anotar des del contraatac. Finalitzava el tercer quart i s’ encarava la recta final de partit amb l’electrònic a 46-43 a favor de les locals.

Els dos equips lluitaven pel títol , però les noies del C.B.Balaguer tenien el convenciment que aquesta vegada era per elles. Van jugar un darrer període dels millors de la temporada; predominava el joc en equip, el treball i concentració en totes les accions, una banqueta molt disposada a ajudar i molta intensitat defensiva. Aquest cúmul d’actituds i accions varen permetre a l’equip local un joc molt vistós i guanyar el quart 15-9. Amb questa diferència les balaguerines aconseguien aquesta victòria tant valuosa i es proclamaven campiones de la Final a 4. Una victòria que els hi ha permès classificar-se per la final de Catalunya que es disputarà el proper 27 de maig.